Design

8 tips voor de mooiste Kerstkaarten

Ik denk dat ik weer eens kerstkaarten ga versturen. Het zal even schrikken zijn voor familie en vrienden die mij jaren geleden van hun lijstje hebben geschrapt omdat ze nooit een kaart terugkregen. Maar er is nu zoveel moois te vinden op het gebied van papier, dat een simpele ‘Zeg, fijne kerstdagen allemaal’ op Facebook eigenlijk een beetje zonde is. En om te bewijzen dat papieren kerstkaarten weer helemaal in stijl zijn: 8 mooie voorbeelden.

monocle

Monocle

1. Wil je zeker weten dat je kerstkaart design-technisch verantwoord is en voor goedkeurend gemompel zorgt bij de ontvanger: dan kies je natuurlijk voor een kaart van het überhippe Monocle.

moo

Moo

2. Het Britse Moo.com is niet alleen een geweldige site om écht leuke visitekaartjes te bestellen, ze ‘ademen’ papier. Dus zoek je een apart design – voor een leuke prijs – dan moet je zeker even hier kijken.

etsy

Etsy

3. Ach, het onvolprezen Etsy. Dé plek waar je allerhande zelfgemaakte, unieke, mooie en bijzondere ontwerpen vindt. Een kleine waarschuwing vooraf: je kunt je er zo een hele middag in verliezen. Ik spreek uit ervaring.

minted

Minted

4. Je kent ze vast: de kerstkaart waarop een hele familie gehuld in een afschuwelijk rendierpak of elf-outfit je toegrijnst. Ook bij Minted.com kun je foto’s van je gezin uploaden en daarvan een kaart maken, maar dan weet je zeker dat deze niet direct onderin een la verdwijnt.

paperlesspaperless2
5. Een beetje smokkelen mag. Want hoewel papier bezig is met een geweldige comeback, kun je natuurlijk nog steeds online je kaarten versturen. Naast het in Nederland bekende Greetz, heb je ook Paperlesspost.com: nét even wat aparter. En wil je die ene briljante kaart toch liever met de post versturen? Geen probleem.

sing-xmas-tree

Jurianne Matters

6. Nederlandse ontwerpers weten ook raad met de kerstkaart. De papieren engeltjes van Jurianne Matter heb je vast al eens gezien. Je kunt ze versturen, zelf houden, in een boom hangen of gewoon neerzetten. Ik heb zelf bijvoorbeeld geen kerstboom of andere tierlantijntjes in huis met kerst *huivert*, maar de engeltjes van Jurianne blijven bij mij tot ver in de lente gezellig staan.

winkelvanpapier

Winkel van papier

7. De naam zegt het al: bij de Winkel van papier kan de echte DIY kerstkaartfanaat zich he-le-maal uitleven. Stempels, masking tape, stickers, mooie papiertjes en je hebt er geen kind meer aan.

dreamkey2

Dreamkey

8. Mijn persoonlijke favoriet: want hou je van lettering, dan hou je van deze kaarten!

You may also like

More in:Design

Comments are closed.

0 %