Kunst

aerial nude

Aerial Nude

De totaal niet voor de hand liggende locaties waarin deze naakte vrouw vanuit de lucht is geportretteerd is vermakelijk en maakt dat je bij iedere volgende foto direct gaat zoeken naar ‘the body’. Het lijkt bijna of de Nieuw Zeelandse fotograaf John Crawford op deze manier een spelletje met de toeschouwer. Aerial Nude omschrijft het goed. Fotografie vanuit de lucht. Hoe dan ook is het een amusante serie.

Nude

John heeft meerdere werken gemaakt met het naakt in de hoofdrol. Vaak in combinatie met natuur laat hij lichamen en delen zien op zijn eigen manier. Crawford werkt vaak zwart wit. Dat maakt de Aerial Nude serie ook apart omdat deze juist heel kleurrijk is.

Etiquette

Volgens anderen is John een ruwe bolster blanke pit. Hij zal nooit een etiquette-wedstrijd winnen, en dat zou hij ook niet willen. Hij noemt zichzelf een Larrikin- fotograaf. Larrikin is een Australisch-Engelse term die betekent “een ondeugende jonge persoon, een niet-gecultiveerde, baldadige maar goedhartige persoon” of “een persoon die handelt met kennelijke minachting voor sociale of politieke conventies”. Dit zegt genoeg maar zijn foto’s spreken nog meer.

 

Aerial Nude- John Crawford - Chickens

Images @ John Crawford

 

Aerial Nude - John Crawford land

Images @ John Crawford

 

Aerial Nude - John Crawford - train

Images @ John Crawford

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

More in:Kunst

Comments are closed.

0 %