Blog

All I want for Christmas is…. January!

December is niets anders dan een 31 dagen durende exploderende to-do lijst. Onder het mom van gezelligheid worden wij en masse over de kling gejaagd.

Eerst komt de man uit Spanje met z’n opdringerige verlanglijstjes, gedichtjes en surpises. Daarna breken de dol dwaze dagen op het werk aan. Alles moet af alsof 2012 niet genoeg werkdagen heeft. Intussen herinnert de happy AllerHande je aan het naderende feestmaal dat je cool, calm & collected op tafel moet toveren.

En dan…dan beginnen ook nog eens die immer terugkerende, kleffe, romantische terreuraanslagen op je leven. Chris Rea confronteert je met zijn Driving Home-gekreun met je eigen verlangens naar een liefde die je tegemoet rijdt, maar die dit jaar wederom niet is verschenen. Voor jou geen hunkerende autorit naar een wilde romance in winterwit wonderland, maar hysterische last-minute Kerstinkopen bij de C1000. ‘Love Actually’ bekijk je voor de vijfde keer en je betrapt jezelf erop dat je al urenlang apathisch op de bank zit te staren naar een flatscreen waarop niks anders te zien is dan een broedende pinguïn op de Noordpool. Michael Bublé neuzelt op de achtergrond. Sad.

In januari zijn we gelukkig met z’n allen voorgoed genezen van deze overgewaardeerde stressmaand. Totdat die man met die mijter zijn bootje weer aanlegt. Dan beginnen we met frisse moed van voor af aan.

All I want for Christmas..is January.

Column | december 2011 | © Julia Bontes

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

More in:Blog

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 %