Blog

Column Julia – Toevallig

‘Of ik een bad hairday had’, vroeg John toen hij mij binnen zag lopen met een baseball pet op. I wish. Bad hairLIFE is meer op mij van toepassing. Maybe I’m born with it. Ik heb namelijk wat je noemt ‘toevallig haar’. Vrouwen die behept zijn met ‘toevallig haar’ vallen in de categorie Brigitte Kaandorp. Krullen, pluizig, weerbarstig. Dat wordt nooit wat. Ze zijn doorgaans lollig, creatief en lekker bourgondisch. Maar het wordt nooit iets om serieus te nemen. Niet voor niks doen de Mike de Boers en Dyanne Beekmans van deze wereld bij elke makeover van een krullenbol verwoede pogingen om er met de stijltang nog iets van te maken. Zonder stijltang geen zicht op een ‘kijk-mij-nu-eens-powervrouw-die-tegelijk-trotse moeder/sexy minnares/goede echtgenote & sociale vriendin-is’ look. Dat mannen overal mee wegkomen bewijst diezelfde Mike de Boer.

Tegenover de vrouwen met ‘toevallig haar’, staan de vrouwen met kapsels. Uit persoonlijk veldonderzoek naar de correlatie tussen succes en haar blijkt dat topvrouwen doorgaans kapsels hebben en geen toevallig haar. Kijk Nelie Smit Kroes, kijk Sylvia Toth. Met een kapsel sla je blijkbaar gemakkelijker een glazen plafond aan diggelen.

Ik troost mij met één gedachte: Einstein was een genie.

 

 

Column | april 2012 | © Julia Bontes

 

You may also like

More in:Blog

Comments are closed.

0 %