AlgemeenBlog

Column Julia: What you carry is who you are

Er zijn drie typen vrouwen te onderscheiden als het om het inpakken van de reiskoffer gaat.

Ten eerste het sportieve outdoor type. Zij krijgt het met gemak voor elkaar om een praktische rugzak in te pakken die nog geen 10 kilo weegt en waar 6 weken uit geleefd kan worden. Speur Schiphol af en je herkent haar aan haar gelijkenis met een uithangbord van de Bever Sport.

Dan hebben we het kosmopolitische type dat uit haar kleine compacte kekke trolly in één handomdraai 20 paar schoenen en 30 verschillende kledingcombinaties weet te toveren. Zij is te herkennen aan haar onverschillige, hautaine blik waarmee ze koel door de douane schrijdt. Zij zal in het vliegtuig bij het opstijgen nooit en te nimmer door het raampje naar buiten kijken, maar in plaats daarvan haar kaken verveeld kapot smakken op een plak kaugom terwijl ze de Glamour door haar gemanicuurde handen laat glijden.

Tot slot is daar de ‘je weet maar nooit’ inpakster. Zij onderscheidt zich door de schizofrene inhoud van haar te grote rugzak of trolly. Zou je op basis van de inhoud van haar bagage haar vakantiebestemming moeten raden, dan kom je waarschijnlijk uit op zowel een expeditie naar de Noordpool als een mainstream tripje Bali. De Carrie Bradshaw in haar droomt van tropische modieuze nachten met hippe vrienden en one-night stands. Zij staat 24/7 paraat om haar entree in Abu Dhabi te maken in zwierende harembroeken en Caribisch getinte bandanas. Maar in dit type huist ook een Floortje Dessing die stoer en no nonsense met haar kop in de wind ijzige bergtoppen wil bedwingen. Bij terugkomst ontdekt zij al 23 jaar lang dat noch Carrie noch Floortje tijdens de vakantie tevoorschijn zijn gekomen en dat zij net zo goed met die ene linnen broek van de H&M op pad had kunnen gaan. Dit type neemt zich al 23 jaar voor om het de volgende zomer allemaal anders in te pakken.

Waarom de schizofrene inpakster dan toch elke vakantie weer een hele dag thuis staat te zwoegen om uiteindelijk voor de zoveelste keer diezelfde volgestouwde koffer te pakken, is één van de laatst overgebleven mysteries van dit aardse bestaan.

Julia Bontes

 

Julia verwondert zich graag. Over kleine alledaagse dingen, of grote filosofische zaken. Ze is gek op taal, maar vindt woorden tegelijk ook overschat. Een van haar oneliners: pragmatisme is de dood voor de hartstocht.

Kijk voor meer van Julia’s werk op www.juliabontes.com

You may also like

More in:Algemeen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 %