Blog

Column Miro: parkeerhulp

Veel vrouwen die ik ken doen veel moeite om in een mooie kleurencombinatie de deur uit te gaan. Als ik om me heen kijk, zie ik nog meer vrouwen die ik niet ken die zich inspannen om er gepast kleurrijk bij te lopen. Ik ben daar blij om, want het straatbeeld fleurt er van op.

Maar wat mij verbaast is dat vrouwen niet kunnen parkeren. Oei. Pardon Miro? Waar komt die opmerking nu weer vandaan? Rustig maar, laat me even uitleggen, ik probeer alleen te helpen. Allereerst, begrijp me vooral niet verkeerd. Ik vind dat vrouwen prima kunnen inparkeren, velen beter dan ik. Ik heb het dan ook niet over inparkeren. Ik wil het vandaag graag hebben over kleurparkeren.

Een modebewuste vrouw in een prachtige beige rok met passend blauw topje parkeert haar lichtbeige Peugeot pontificaal naast een donkergrijze Opel. Zit ik op een terras aan de gracht, prachtige monumentale panden als achtergrond, moet ik de hele middag tegen een autokleurcombinatie aankijken waar mijn tenen van kromtrekken. Het erge is dat ik het haar niet eens kwalijk kan nemen. Wie is zich nu wel bewust van de kleurcombinatiemogelijkheden van haar auto? Niemand die jij kent waarschijnlijk. Daarom is het goed dat je nu deze column leest. Het zal je voortaan niet meer ontgaan.

Ga je een middagje shoppen naar stijlvolle setjes, parkeer je auto dan ook overeenkomstig. Doe hier minstens zoveel moeite voor als het samenstellen van je eigen ensemble.  Als automobiliste moet je je verantwoordelijkheden kennen. Naast een veilige rijstijl, verwacht ik een kleurverantwoorde parkeerstijl. Van mij mag de auto best een beetje scheef staan of half op de weg, maar zet die donkerrode BMW niet vlak naast een paarse Sedan. Zoek dan liever een ander plekje verderop.

Ik vind dat parkeerwachters best een kleuradvies onder de ruitenwissers van “foutparkeerders” mogen schuiven: ‘Geachte mevrouw, uw kikkergroene Mini staat naast een azuurblauwe Honda. U had beter kunnen kiezen voor de vrije plaats tussen de twee Greenwheels voor huisnummer 16. U miste een buitenkans. Volgende keer echt beter opletten graag. We laten het dit keer bij een waarschuwing. – Tot uw dienst, de parkeermodepolitie.”

Ik zou niet zover gaan om hoge boetes uit te delen, maar bij herhaaldelijke overtredingen mag iemand wel op de zwarte lijst…Oef, nu draaf ik door, vrees ik. Hier zijn een hoop mensen nog helemaal niet aan toe. Mogelijk dat de oplossing beter op het technische vlak gezocht kan worden. De parkeerhulpsensor die je auto blokkeert op het moment dat je met je groene Toyota gaat indraaien tussen twee blauwe Volkswagens. De on-board computer spreekt: ‘Probeer een andere plek te vinden. Tussen rood of zwart bij voorkeur.’

Miro kan zich bij tijd en wijlen levendig voorstellen wat hij zou doen als hij een vrouw was. Maar hij is een man en deelt zijn mannelijke binnenwereld hier maandelijks. Persoonlijke ervaringen, fantasierijke inzichten en verrassende hersenspinsels. Kijk voor meer mooie verhalen opwww.miropeters.com.

You may also like

More in:Blog

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 %