AlgemeenKunst

De Grote Meesters 2.0

De grote meesters 2.0

Michael Mapes is in Kentucky geboren. Na zijn studie aan University of Illinois vestigde hij zich in New York. Zijn kunstcollectie ” Dutch Masters” zijn geinspireerd op onze grote meesters.

Zijn nauwkeurige werk bestaat uit honderden foto’s en het verzamelen van biologisch DNA. Je moet daarbij denken aan alles van genealogische informatie, cosmetische monsters, vingernagels, haarlokken die hij vervolgens in lagen legt en samenstelt om zijn werken te construeren. Zijn werk komt hierdoor “tot leven”.

Photography Michael Mapes-Grote Meesters.3

Photography Michael Mapes

Methode

Als kleine jongen hield Mapes zich al bezig met Entomologie. Entomologie is die tak van de dierkunde die zich bezighoudt met de studie van insecten. ( zie foto). Daarom zie je dit dan ook weer terug in zijn methode. Dit bevat entomologische, biologische en forensische wetenschap en omvat het zowel letterlijk als figuurlijk deconstrueren van zijn oorspronkelijke onderwerpen. Vervolgens her organiseert hij zijn ‘DNA’ in kleine vormen en glazen flesjes. Allemaal laagjes en samengesteld tot dat het een geheel vormt. 

Michael Mapes

Mapes studeerde in 1992 af met een BFA en MFA aan de Universiteit van Illinois. Hij bracht de volgende vijftien jaar door met het produceren en ontwikkelen van creatieve producten voor zijn eigen product ontwikkelingsbedrijf voordat hij in 2005 fulltime terugkeerde naar de kunst. Tegenwoordig woont en werkt hij in New York. Sinds zijn terugkeer naar de Kunst heeft Mapes talloze solotentoonstellingen gehouden in de Verenigde Staten, Londen en Nederland.

 

Stijlmagazine-Michael Mapes-Grote Meesters.1

Photography Michael Mapes

Stijlmagazine-Michael Mapes-Grote Meesters.2

Photography Michael Mapes

Stijlmagazine-Room62-specimen.Michael Mapes-Grote Meesters

Photography Michael Mapes

Stijlmagazine-Room62-case_1

Photography Michael Mapes

Meer Kunst? Lees ook eens Slapstick or Chopsticks?

 

You may also like

More in:Algemeen

Comments are closed.

0 %