Blog

Eigenstijl – Help, mijn vriendin zoekt klusser!

Misschien doet de titel van deze column vermoeden dat het hier om een nieuw televisie-format gaat dat een midden houdt tussen ‘Boer Zoekt Vrouw’ en ‘Help, Mijn Man is Klusser’, maar dat is helaas niet zo. Dit gaat gewoon over mijn leven als vriend tot de dood mij scheidt.

Ik denk trouwens wel dat een dergelijk format ijzersterk zou kunnen zijn, zeker omdat de presentatoren van beide programma’s – Yvon ‘Gezellig’ Jaspers en John ‘Monachocoladetoetje’ Williams, een ergerlijk onuitstaanbaar duo penotti zouden vormen. En dat valt volgens mij altijd in de smaak in ons koude kikkerlandje, gezien het feit dat ergernis altijd aan de top van onze wish list staat en onze televisiepresentatoren daar ook vrolijk op inspelen. Of zouden Nance, Tooske, Herman en Frits écht zo irritant zijn? (ik verlies de nep/echt-grens van televisie soms een beetje uit het oog) En nu heb ik met nog geen woord gerept over de inhoud van het programma. Ik denk dat dat een leuke mélange zou worden van ongemakkelijke dates, pijnlijke ongelukken met bijna-doodervaringen en gedoodverfde(!) koppels die uiteindelijk niet klusfähig blijken te zijn. Zet daar een jury bij bestaande uit panelgoeroe Jerney Kaagman en andere BN’ers die bout noch moer kunnen onderscheiden, zoals Arie Boorsma en Yolanthe Kabouwvakker van Klusbergen en het wordt een megatopkijkcijferkanon! Dat kan John de M. wel gebruiken na ‘The Loser is…’ Ik moet dit pitchen! Ik ken nog wel iemand die bij RTL werkt.

Terug naar de essentie van deze column: klussen met Jelle. Hoewel in klussen de dubbel s beter vervangen kan worden door ‘nz’. Ik heb nog minder klusgevoel dan dat Andries Knevel gevoel voor humor heeft. Ik herinner me hoe krampachtig de voornoemde met  Brigitte Kaandorp soebatte over haar liedje met hem als lijdend voorwerp aan tafel bij Knevel & Van den Brink. Waarom draai ik om het pijnlijke onderwerp ‘klussen’ heen door steeds maar de slechte eigenschappen van een Bekende Nederlander te benadrukken? Ik lijk die draaikont van een Wouter Bos wel…

De laatste keer dat ik een muur verfde, was dat de enige muur in dat huis die nog eens helemaal over geverfd moest worden. Ik heb geen geduld, geen oog voor detail (op dat gebied) en al helemaal geen handige handjes. Ik ben linkshandig, en volgens mij is mijn rechterhand stiekem ook een linkerhand in disguise. Zelf heb ik een huis gekocht dat, afgezien van een paar plinten en een trap, helemaal af was (of af genoeg), waardoor ik er niets aan hoefde te doen. Mijn vrienden kopen helaas klushuizen, maar het zijn mijn vrienden, dus dan accepteer je dat.

De laatste tijd (ongeveer sinds ik in Amsterdam woon) vindt er een ongelooflijke locatie-shift binnen mijn vriendengroep plaats. Iedereen verhuist naar Amsterdam. Superleuk. Maar dat betekent ook dat er regelmatig geschuurd, geverfd, geboord en geplamuurd moet worden. Ik voel me daar even gemakkelijk bij als een bouwvakker die krulspelden inzet bij een oma in een kapsalon. Niet. ‘Jelle, kom je helpen?’ ‘Eh, ik moet nog epibreren…’

Als laatste in de rij komt mijn beste vriendin binnenkort in Amsterdam wonen. Ze is druk bezig om haar nieuwe gestripte bouwval om te toveren tot een paleisje. Ze heeft me niet één keer gevraagd of ik wilde komen helpen. Ik was hierdoor een beetje beledigd. Denkt ze dat ik het niet kan of zo? Ik heb haar daarop gebeld. ‘Hallo, wanneer moet ik komen verven?’ ‘Ik dacht dat je dat niet zo goed kon?’

‘Dat bepaal ik zelf wel!’

Ik kan niet een muur verven én sexy poseren tegelijk hoor.

 

Eigenstijl, een wekelijkse column van blogger Le Yeah op Stijlmagazine.nl

 


You may also like

More in:Blog

Comments are closed.

0 %