Blog

Eigenstijl van Jelle

Als je eigenwijs bent, een aparte visie hebt en deze ook implementeert in je leven, heb je Eigenstijl. Ik heb Eigenstijl. Vanochtend werd ik daar nog aan herinnerd. Ik zocht in mijn koelkast naar yoghurt, want ik wilde yoghurt met muesli als ontbijt – daar is verder niet zo veel bijzonders aan. Helaas had ik nog yoghurt voor -1 dag, want 24 uur ervoor had ik het laatste beetje verorberd. Wel stond er nog zo’n kek bakje tiramisu in mijn fridge. Van die échte Italiaanse tiramisu uit een grote fabriek in Hongarije. Dat is nog eens een chique ontbijt, dacht ik. Maar zonder vezels. En dus kiepte ik het bakje tiramisu in een kom en gooide er wat muesli doorheen. Chique meets daily. Out of the box. Eigenstijl. En heel erg vies, dat wel.

Lady Gaga droeg een tijd lang een theekopje met zich mee. Overal waar ze kwam. Het werd het gesprek van de dag voor de roddeljournalistiek (ja, roddels uitschrijven is óók journalistiek). Het theekopje verscheen in de videoclip van Paparazzi en interviewers gingen ernaar vragen. Lady Gaga vertelde daarop dat ze vroeger altijd thee met haar moeder dronk en dat het theekopje haar thuis liet voelen, waar ze ook was. Toen ze het kopje op een keer niet bij zich had zei ze: “Ze heeft geen naam, maar ze is best beroemd nu, dus ik heb haar even wat rust gegund.” Later was ze het theekopje per ongeluk vergeten in het restaurant van het Metropolitan Hotel in Londen. Ze heeft iemand terug gestuurd om hem te gaan halen. Een medewerker van het Metropolitan zei dat het een alledaags kopje was, met de weinig poëtische tekst ‘Made in China’ op de onderkant. Een persvoorlichter van Lady Gaga zei naar aanleiding van het incident “Lady Gaga wil niets kwijt over het theekopje zelf, maar het drinken van gemberthee is erg gezond voor zangers”. Als je iets ogenschijnlijk doodnormaals als een theekopje tot icoon kan maken, terwijl je nooit een broek draagt, vind ik dat je eigenwijs met stijl omgaat.

Nou wil ik niet zeggen dat iedereen die toevallig een keer iets out of the box doet meteen in de categorie Eigenstijl-hebbenden geplaatst kan worden. O, dat wil ik eigenlijk wél zeggen (wat een wending dit!). Want iedereen is uniek, dat is een trend van de laatste tijd. Ik keek de film The Iron Lady en daarin zei Meryl Streep als Margareth Thatcher de rake woorden ‘It’s not about doing something anymore, it’s about being someone’. Een digitale – vaak verbeterde – versie van jezelf vind je terug op Facebook, Twitter en als je een beetje (on)geluk hebt op Nu.nl/achterklap. En als je nóg meer geluk hebt, word je gevraagd door een website als Stijlmagazine.nl, om te schrijven over dingen als stijl, theekopjes en muesli met tiramisu. Zie je nu door de bomen het bos niet meer? Vraag je je af waar deze column dan over moet gaan? Vind je me woest-chaotisch? Geen punt, dat is mijn…

Eigenstijl, een wekelijkse column van blogger Le Yeah op Stijlmagazine.nl

 

 

You may also like

More in:Blog

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 %