Tijdens mijn verblijf in London kwam ik in The Hoxton een kunstenaar tegen. Hij was bezig om zijn schilderijen op te hangen, samen met Nelly Duff, eigenaresse van een galerie waar hij nauw mee samenwerkt. Zijn zoontje keek toe vanuit de kinderwagen. Ik was direct weg van zijn prachtige werk! We raakten aan de praat en hij liet mij enthousiast zijn andere schilderijen zien.

Stijlmagazine_NellyDuff_MattSmall_RadiantOnes.1

stijlmagazine_Matt_Small

Matt Small & Jessica

BP Portrait Prize
Shame on me. Ik had niet eens meteen in de gaten dat ik met Matt Small sprak, terwijl hij onlangs zelfs genomineerd is voor de BP Portrait Prize. Hij sprak met passie over zijn originele schilderijen, etsen en beeldhouwkunst. Matt is geboren en getogen in Camden, Londen, en werkt al enige jaren aan zijn collectie waarbij hij zich laat inspireren door zijn omgeving en door kinderen.

Magisch
Hij verft op gevonden stukjes metaal. ‘Verlaten voorwerpen’, zoals hij het zelf noemt. Door de weggegooide elementen van de stad in zijn werk te verwerken en de gevoeligheid in zijn onderwerpen, ontstaat er bijna iets magisch. Sommige kunstwerken van Matt zijn heel rustig en zorgen voor empathie, andere werken lijken wel een robuuste ‘primal scream’.

Impasto
Beide manieren zijn sterk geladen Impasto kunstwerken van deze bijzondere jonge Britse schilder.

Wil je meer zien en horen over Matt Small? Kijk dan naar het youtube filmpje over Matt op Facebook.

Stijlmagazine_MattSmall_RadiantOnes.06

The Hoxton Hotel, London

You may also like

More in:Kunst

Comments are closed.