Design

Forbidden Fruit

Forbidden Fruit

Glimpt komt uit Zweden en is een opkomend ontwerpstudio. De eigenaren en ontwerpers zijn Mattias Rask en Tor Palm. Tijdens hun examenopdracht is hun eerste collectie tot stand gekomen genaamd Forbidden Fruit. Allebei zijn ze zeer gecharmeerd van handgemaakte producten en houtbewerking. Het was dan ook vanzelfsprekend dit het uitgangspunt werd voor hun werk.

Maatschappelijk

Beide heren hadden en hebben hun buik vol van massaproductie. Zij willen maatschappelijk betrokken bij alles wat ze doen. Tijdens de eerste collectie kwamen ze in Zuid Afrika in aanraking met lokale vakmensen. Geïnspireerd door de passie voor de ambachten en de producten die men maakte kwamen ze zelf ook tot een nieuwe collectie. Ze kwamen er ook achter dat het heel belangrijk is om samen te werken. Zij hebben dit ook opgenomen in hun werkmethode daarom werken zij nauw samen met lokale ambachtslieden uit verschillende werelddelen. Door deze samenwerking blijven oude ambachten en tradities gewaarborgd en wordt werk gecreëerd. Vele gezinnen krijgen zo weer perspectief en een toekomst. Dit gaf hen de drive om meerdere collecties te maken. De volgende halte was Vietnam.

Collecties

Iedere lijn heeft zijn oorsprong ergens anders. De Forbidden fruit is ontstaan in Zuid Afrika. Super heroes is in samenwerking met vakmensen uit Vietnam. Zij kwamen in aanraking met een plastic en zeegras wevers in Ho Chi Minh stad. Gelukkig sprak hij engels en konden ze makkelijk hun ontwerpen uitleggen. Authentieke technieken met een Scandinavisch designsausje zo ontstonden de mooie producten van de Super Heroes lijn. De naam is afkomstig van de ontwerpers. Zij vinden ook echt dat de Vietnamezen Super heroes zijn. Als je na zovele oorlogen nog steeds beleefd, aardig en behulpzaam bent tegenover vreemde dan ben je wel een super held. Prehistoric Aliens komt uit Peru. Deze is echter niet meer verkrijgbaar.  Alle collecties zijn in mooie combinatie van heldere kleuren, exotische ambachten en Scandinavisch design…what’s not to love?

 

Super Heroes- glimpt stoel en poef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien ook interessant: Hoe blijven de oude tradities van de Roma behouden?

You may also like

More in:Design

Design

Kek met Kurk

Als ik denk aan de seventies, dan denk ik aan hippies, hotpants, flared pants, Glam ...

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 %