Algemeen

My first time

Ik word wakker in een tweepersoonsbed, zie mezelf met ontploft haar in de spiegel en kijk verward om me heen. Waar ben ik? Wat doe ik hier? Ik sta op en werp een blik op mijn uitzicht. Langzaam besef ik het weer: dit is mijn eerste persreis, ik ben in Keulen! Misschien toch te veel wijntjes gedronken tijdens die chique borrel gisteravond?

Terwijl ik me klaar maak om representatief aan het ontbijt te verschijnen, probeer ik te beseffen wat ik gisteren allemaal heb gedaan en gezien.
Binnen no time hadden de ICE  en een taxi ons van Amsterdam Centraal naar Hotel Barceló Cologne City Center gebracht. Vanuit daar snelden we ons naar de Art Cologne, de oudste kunstbeurs voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld.
Als je een echte kunstliefhebber bent, is deze kunstbeurs zeker een bezoekje waard! Na eerder genoemde chique borrel sluiten we de dag goed met echte Deutsche Flammkuchen. Smullen!

Het programma was op zijn zachtst gezegd goed gevuld: tien exposities. In één dag! De enthousiaste curatoren en directeuren werden meer dan eens op hun vingers getikt, net als wij overigens. “Jongens, nog 10 minuten en dan zijn jullie weer terug op deze plek. Te laat is te laat!”

Stijlmagazine- Sami- Lukkarinen-Riiko Stijlmagazine- Gordon-Cheung- Inverted Tulipbook 9 Stijlmagazine-daniele-buetti

We sloten de dag af met een etentje in het culinaire Lido, wat een geweldig uitzicht!

Op vrijdag bezochten we Wuppertal, wat we verkenden per ‘keizerlijke wagen’. Wuppertal kent geen metro’s of trams, maar een monorail boven de stad. Een leuke ervaring, zeker met verhalen over de omgeving van een gids. Het Von der Heydt Museum liet ons werk zien van voor, tijdens en na de eerste wereldoorlog. Heftig…

De middag bestond uit een bezoek aan Skulpturenpark Waldfrieden waarover ik al eerder een artikel heb geschreven. Wederom een overheerlijke lunch, een rustgevende omgeving en inspirerende verhalen van kunstenaars en gidsen. Wat een heerlijk uitje…

You may also like

More in:Algemeen

Comments are closed.

0 %