Regen, regen en nog een regen. Er leek geen einde aan te komen de afgelopen dagen maar ik vond het niet erg. Eindelijk kon ik mijn nieuwe Japanse paraplu aan de wereld laten zien.

In eerste instantie lijkt het een saaie plu maar de transformatie start zodra de paraplu in aanraking komt met regen. De kleuren worden donkerder, kleine details en figuurtjes komen tot leven. Je krijgt spontaan een glimlach op je gezicht zodra de druppels uit de hemel gaan vallen.

Stijlmagazine-regen-paraplu-

Geloof je een beetje in bijgeloof dan hou rekening er mee dat het binnenshuis openen van een paraplu ongeluk brengt. Ook het openen van een paraplu als het mooi weer is, zou ongeluk brengen. Als een vrouw haar paraplu opraapt, zou ze een oude vrijster worden. Een paraplu cadeau geven of op een tafel of een bed neerleggen zou de kwade geesten uitlokken om zich eronder te verschuilen. Tja je kunt maar beter op de hoogte zijn, toch?

Deze originele paraplu’s zijn online verkrijgbaar maar mocht je in Japan zijn. Bij Donguri Kyowakoku stores hebben ze speciale versies en check out de toeristische plekken want daar vind je ook vaak speciale plu’s. Handig maar vooral een leuke souvenir.

Let it rain!

 

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-japan.7

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.1

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.2

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.3

Stijlmagazine-paraplu-umbrella-Japan.9

You may also like

Comments are closed.