Serieus design met humor

Een whatsappje met de foto van een leuke nieuwe aanwinst van een vriendin gaf mij het idee voor deze designsnack. Ik word altijd blij van Nederlandse ontwerpers, zoals Marenthe Otten. Haar passie voor illustreren en grafisch design begon al in haar tienerjaren toen ze niets liever deed dan een beetje struinen langs rommelmarkten. Ze kocht van haar zakgeld retro-kaarten, bijzondere voorwerpen en andere vintage schatten. En daar ging ze mee aan de slag.

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.6

Jaren later zie je die jarenlange fascinatie met beeld, tentoonstellingen en culturele activiteiten terug in haar werk. Het is het kind dat zo graag langs rommelmarkten ging, en een vette knipoog geeft aan een thema of onderwerp.

Marenthe werkt voor veel Nederlandse merken zoals Post NL, De Nederlandse Opera en Heineken, maar ook internationaal voor bijvoorbeeld Erik Verdonck, Musee Corse en Elle.

POST NL- postzegel ontwerp

POST NL- postzegel ontwerp

Haar werk is erkend in heel Europa, Azië en de Verenigde Staten en ze heeft een aantal prestigieuze internationale prijzen gewonnen. Ze is zich er goed bewust van, dat ze deze prijzen niet alleen heeft verdiend, maar met haar klanten, partners, collega’s en vrienden.

 

Get inspired zou ik zeggen. En…  op eigen risico de webshop bezoeken!

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.8

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.3

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.4

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.5

Stijlmagazine- Marenthe- graphic design-Art.2