Concept

Vergaderen als Willy Wonka

Bij toeval kwam ik erachter dat ik jaren geleden logeerde in een hotel met een inrichting van Adolfsson en Partners. Destijds was ik erg gecharmeerd van dit hotel, want het zat in een oude bioscoop en de eigenaar was niemand minder dan Benny Andersson van Abba. Wat je noemt, hét perfecte weekendje Stockholm.

Nu kwam ik een ander project tegen van A&P en wel de inrichting van de oprichters van het wereldberoemde online spelletje Crush Saga: King.

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_King_0014

Photo @Joachim_Belaieff

Ze creëerden een kantoor dat de filosofie van King weerspiegelt. Daar horen natuurlijk intelligente oplossingen en humor bij! Bezoekers worden dan ook verwelkomd in een witte, ei-vormige receptie en doorverwezen naar de gekleurde vergaderzalen door een gecoördineerde bewegwijzering.

De grootste ruimte heet Pavilion Park en is ontworpen als een ‘feestzaal’. Deze ruimte is groot genoeg om alle werknemers bij elkaar te laten komen.

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_King_lunch

photo @Joachim Belaieff

Ik zat naar de foto’s te kijken en dacht: ‘Het lijkt wel een scene uit Willy Wonka’. Groene planken op de muren, picknicktafels in het midden van de ruimte en carrousel-achtige stoelen. En alle vergaderzalen zijn gebaseerd op de verschillende spellen van King. Of ze dan ook nog aan vergaderen toekomen…

Candy-Crush-King-offices-by-Adolfsson-and-Partners-photo-credit-Joachim-Belaieff-stijlmagazinejpg

Photo @Joachim_Belaieff

Natuurlijk is er ook een speelkamer en een flipperkastzaal voor medewerkers om te gebruiken tijdens hun pauze. Met de spelletjes van King als inspiratie, creëerde A&P een omgeving waar medewerkers niet alleen kunnen werken maar ook geïnspireerd worden. Volgens mij is dat gelukt. Let’s play!

Stijlmagazine- king-Joachim_Belaieff_King_3

Photo @Joachim_Belaieff

Stijlmagazine- King-Project_2-stående4

Photo @Joachim_Belaieff

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_King_Magic-Forest_0001

Photo @Joachim_Belaieff

Stijlmagazine-Joachim_Belaieff_Upper-Kingtown_1

Photo @Joachim_Belaieff

You may also like

More in:Concept

Comments are closed.

0 %